Blog

Blog yazılarımızı takip ederek fizyoterapi alanında güncel bilgileri edinebilir, sağlık ve wellness konularında faydalı ipuçlarına ulaşabilirsiniz. Sağlığınızı önemsiyoruz ve size en doğru bilgileri sunmak için buradayız. Fizyoterapiyle ilgili merak ettiğiniz her şeyi keşfetmek ve sağlıklı yaşamınızı desteklemek için bizi izlemeye devam edin. Sağlıklı ve hareketli bir yaşam için birlikte adım atalım!
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Fizik tedavi ve rehabilitasyon teknikleri arasında elektrik akımı uygulamaları ya da sıcak ve soğuk uygulamaları, egzersiz ve masaj sayılabilir. Fizik tedavide kişinin ihtiyacına göre çeşitli teknikler uygulanabilir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon; başta kemik ve kas rahatsızlıkları olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilir.

Skolyoz için Schroth Terapisi, Schroth Terapisti Fizyoterapist Selin Şensoy

Skolyoz İçin Schroth Terapisi Skolyoz Nedir? Skolyoz, omurganın yana doğru eğriliğiyle karakterize edilen bir durumdur. Bu, omurganın normal düzlemine göre sapmasıyla ortaya çıkar ve sıklıkla çocukluk veya ergenlik döneminde başlar. Skolyoz, sırtta asimetriye, omuzların veya belin yüksekliğinde farklılıklara ve zamanla ciddi ağrılara yol açabilir. Schroth Terapisi Nedir? Schroth Terapisi, skolyozun tedavisinde kullanılan özel bir fizyoterapi...

Ameliyat öncesi fizik tedavi, cerrahi müdahaleye hazırlık aşamasında hastanın sağlığını iyileştirmek, vücut fonksiyonlarını optimize etmek ve operasyon sonrası daha hızlı bir iyileşmeyi desteklemek amacıyla uygulanan bir rehabilitasyon sürecidir. İşte ameliyat öncesi fizik tedavi ile ilgili bilgilendirici bir yazı:   Ameliyat Öncesi Fizik Tedavi: Hazırlık Süreci Ameliyat öncesi fizik tedavi, cerrahi müdahaleye giden süreçte hastanın fiziksel...

fizik-tedavi-hasta-yorumları (1)
fizik-tedavi-hasta-yorumları (5)
fizik-tedavi-hasta-yorumları (2)
fizik-tedavi-hasta-yorumları (7)
fizik-tedavi-hasta-yorumları (4)
fizik-tedavi-hasta-yorumları (6)

Avcılar Fizyomia Fizik Tedavi kliniğimizden hizmet alan hasta ve danışanlarımızın yorumları. Fizik tedaviye gidenler ve fizik tedavi yaptıranlar, fizik tedaviye gitmeden önce kliniğin, fizyoterapistin hakkında bilgi edinmek ister. Bunun en kolay yolu diğer fizik tedavi hastalarının yorumlarını, değerlendirmelerini ve tavsiyelerini incelemektir. Biz de sizler için fizik tedavi olan hastalarımızın bazı yorumlarını sizler için derledik. Yorum...

Boyun Fıtığı

Boyunda 7 adet omur cismi bulunur. Yapıları itibariyle bir önceki bölümde anlatılan bel omurlarından tek farkları, daha küçük olmalarıdır. Her omurga arasında yastıkçık dediğimiz kıkırdaklar mevcuttur. Bu kıkırdak yapının yırtılarak, omurga içinde seyreden omurilik veya kola dağılan sinirlere baskı yapması donucu oluşan hastalığa boyun fıtığı denir. Hastada şiddetli bir boyun ağrısıyla birlikte kola yayılan ağrı, uyuşma mevcuttur. Zamanla yırtılan kıkırdak sinirlere baskı yaparsa kolda kuvvetsizlik, eğer omuriliğin kendisine de bası yaparsa tüm vücutta hareket kusurları ortaya çıkabilir. Hastalığın çok ileri dönemlerinde yatağa bağımlı hale gelen hastalara rastlanır.

Boyun Düzleşmesi

Boyun düzleşmesi, boynun kendine has olan "C" şeklindeki kıvrımını kaybederek daha düz hale gelmesidir. Omurgaya yandan baktığımızda kendisine özel olan hafif oyuk ve tümsekler gözlenir. Bel ve boyun bölgesinde lordoz denen hafif oyuklar varken, sırt ve kalça bölgesinde ise kifoz denen hafif tümsekler bulunur. Bu dört eğrilikte birbirlerine ters açılanma ile yerleşmiştir. 

Bel Fıtığı

Erişkinlerin %80’i hayatlarının bir döneminde en az bir kez bel bölgesindeki ağrıdan yakınmaktadır. Ameliyatsız Bel Fıtığı  bel ağrılarının en önemli ve en sık nedenlerinden bir tanesidir. Bel fıtığı, genelde 30- 60 yaş arasındaki erişkin grupta sık görülmesine rağmen, hemen her yaşta ortaya çıkabilir.

Sırt Ağrısı

Sırt bölgesi, baş bölgesi altından başlayıp bele kadar uzanan ve omurganın iki yanında bulunan alanı kapsamaktadır. Bu bölgede derin ve yüzeyel kas grupları bulunmaktadır. Bu bölgedeki kaslarda meydana gelebilecek spazm, aşırı zorlanma ve inflamasyon, sırt ağrılarının en sık nedenlerini oluşturmaktadır. Sırt ağrıları sıkılıkla kas incinmesi gibi mekanik nedenlerden dolayı ortaya çıksa da kamburluk, sırt omurga fıtığı, kireçlenme(artroz), ankilozan spondilit, mikrobik omurga hastalıklarına (tüberküloz,bruselloz gibi) bağlı olarak da oluşabilir. Ayrıca kalp, akciğer, safra kesesi, pankreas, mide ve oniki parmak bağırsağı ülserleri gibi organ ağrıları da yansıma yoluyla sırt ağrılarına neden olabilirler.

Lomber Lordoz

İnsan omurgası üzerine düşen yükü absorbe etmek, yük dağılımını sağlamak, tam hareket açıklığı oluşturmak ve fonksiyonelliği sağlamak için doğal eğriliklere sahiptir. Bu eğrilikler sayesinde omurgaya ve çevre kaslara düşen yük minimuma iner. Yandan bakıldığında bel bölgesinde öne doğru lordoz adı verilen doğal bir eğrilik (çukur görünüm) bulunur. Bu eğriliğin artması omurga mekaniğini bozduğu için birçok sorunu beraberinde getirir.

Bel Kayması

Bel kayması, bel bölgesindeki bir omurun diğer omur üzerinde öne veya arkaya doğru kaymasını ifade eder ve tıp dilinde spondilolistezis olarak adlandırılır. Bel ağrısı nedeniyle doktora başvuranların %10’unda bel kayması tespit edilir.

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba!
Nasıl yardımcı olabiliriz?